Bakgrund

Våren 2007 stod vi med en segelbåt som vi behövde skrota. Efter att ha undersökt möjligheterna att bli av med båten på ett ansvarsfullt sätt insåg vi att det inte fanns något fungerande system för omhändertagandet av uttjänta båtar i Sverige. Vi stod med ett problem som vi ville hitta en lösning på! Båtskroten Sverige startade senare samma år på Muskö i Stockholm Skärgård.

I början var det mycket att lära och att ta reda på, mycket regler, teknik och processer. Vi kände också att det var viktigt att hitta bra samverkanspartners så att vi kunde stå för helheten i systemet. Snart hade vi provskrotat ett antal båtar och kunde formulera Båtskrotens processer så att de skulle vara kvalitetssäkrade, trygga för människorna och skonsamma för miljön.

Idag tar vi emot båtar från hela Sverige, från mindre båtar till brunna skepp, från träbåtar till segelbåtar i glasfiber. Vi har också fått ett fantastiskt gensvar på marknaden, uppmärksamhet i media (TV och press) och även fått ta emot pris ur Näringsministern hand som framgångsrika entreprenörer.

Vilka är vi?

Båtskrotens grundare och ägare är Maria Rindstam och Josefin Arrhénborg. Vi är baserade i Stockholm med stark förankring i skärgården och har levt med båtar i hela vårt liv.

Vårt vision

  • Att som båtägare kunna skrota sin båt på ett miljöanpassat sätt är en självklarhet.
  • Att det ska gå att få sin båt skrotad på ett miljöanpassat sätt i hela Sverige.
  • Att vi ständigt försöker utveckla vårt miljötänk.

Skrota din båt med miljövänlig hantering.